loading

Kay Parapli

Category

Projects

Group1 – Kay Parapli

Pablo Acevedo, Yukiko Yoshida, Marc Rochnal Louis Jean

This project designed a core house which would also provide a large amount of possible commercial space for the family to utilise. The roof is designed to catch rain using an innovative system of cutting the bamboo in a way to make water collecting shingles. These shingles when filled with water add to the weight of the roof providing more resilience in a hurricane, whilst the angle of the slope provides an optimal location for the addition of solar panels at a later date. The roof is designed to be easily removed if the family are able to build the upper story of the building. Shading around the side of the ‘core’ protects the bamboo structure from rain and UV light whilst acting as a catalyst for commercial space.